RASKAUSVIIKKO 20.


Puolessa välissä ollaan tätä kaikkea jännittävää; aika on mennyt todellakin paljon nopeampaa kuin esikoista odottaessa. Muuten onkin ollut rankempaa edelliseen odotukseen verrattuna, mutta toisaalta näiden hyvien asioiden takia kannattaa hieman kärsiä, kun palkinto on niin mahtava. Onneksi mies tuo kipujen iskiessä kuumavesipullon ja antaa minun levätä; taaperollekin järjestyy ohjelmaa miehen toimesta, jotta äiti saa hengähtää. Minkälaista olisikaan nyt hoitaa arki yksin – en osaa edes kuvitella.

Suurin väsymys alkaa olla takana, vaikken voi sanoa olevani erityisen virkeä. Alkava kesä piristää kummasti ja nyt odottelenkin niitä lämpöisiä kelejä. Toisaalta uskon nyt odotuksen viimeisten viikkojen olevan helpommat, kun lokakuussa ollaan viileämmissä tunnelmissa kuin elokuussa esikoisen aikana.

Rakenneultra sijoittuu ensi viikolle, jota nyt osaa jo hieman odottaakin, mutta veikkaan että tämäkin aika menee silmänräpäyksessä. Aiomme kysyä vauvan sukupuolta, jos hän vain sen sallii. Toisaalta sillä ei ole merkitystä, mutta mielestäni synnytyksessä on muutenkin jännitettävää, enkä usko pääni pysyvän tälläkään kertaa mukana, joten kivempi valmistautua siihen etukäteen.

Nyt kun joka päivä supistelee, johon joskus liittyy kipuja on vain otettava rennosti. Taaperon kanssa se on haasteellista, mutta onneksi hän osaa leikkiä myös niitä rauhallisia leikkejä; palapelien tekeminen, satuhetket ja little people-leikit rauhoittavat mukavasti päiviä. En vain olisi valmis luopumaan kovin ajoissa meidän pitkistä lenkeistä, varsinkin kun kesä on vasta aluillaan. Tietenkin omaa kroppaa on kuunneltava, mutta kun mieli juoksisi villisti eteenpäin.

Nyt raskausviikko 26+6

Tunnisteet: