RASKAUSVIIKKO 7.


Tänään kävelin sumuisin silmin neuvolaan; ei siis viime yönäkään nukuttu vaan valvottiin tuntitolkulla. Toivon tämän olevan erittäin lyhyt vaihe, koska olisi kiva nukkua ennen kuin meidän taloudessa on taas pieni vauva yösyöttöineen. Neuvola oli hieman etuajassa raskausviikkoihin nähden johtuen heidän lomistaan, mutta minun puolestani tuolla ei ollut väliä – yksi viikko sinne tai tänne.

Olisin toivonut kuulevani sydänäänien pumputusta, mutta tiesinhän minä sen, ettei niitä kuulla kun vasta ensimmäisessä ultrassa. Kääk, menisipä kuukausi nopeasti. Uskon, että odotus kokonaisuudessaan menee nopeasti taaperon pitäessä arjen vauhdikkaana, mutta tämän ensimmäisen ultran odottaminen tuntuu hitaalta kuin tahmea etana.

Neuvolassa käytiin läpi edellinen odotus ja synnytys. Mitattiin verenpaine ja hemoglobiini sekä se kamala paino. Viime raskaudessa painoa tuli ja tuli, josta sain kuulla useasti. Voin onneksi sanoa, että sama lähtöpaino oli nyt kuin edellisellä kerralla, mutta pakko myöntää että syöminen ja kalorit pyörii hieman mielessä, kun pelkään sitä painonnousua. En väitä syöneeni edellisellä kerralla pelkkää salaattia ja hedelmiä, mutta osa syynä painonnousuun oli varmasti nesteet sekä loppuajan liikkumattomuus jatkuvien supistelujen takia. Ei vaan pystynyt. Ja olo oli monta kuukautta ennen synnytystä tukala. Toivonkin, että tämä raskaus olisi erilainen. Olen kylläkin valmis kaikkeen, kunhan pienellä on maailman turvallisinta kasvaa ja kehittyä.

Voi kun aika menisi nopeasti <3

Nyt raskausviikko 22+5

Tunnisteet: