UNIKOULU ÄIDILLE

Kenellekään pienen lapsen vanhemmalle ei varmasti tule yllätyksenä se, että unta ei saa muutaman ensimmäisen vuoden aikana tarpeeksi. Pahin valvomisaika on meillä takanapäin, mutta siltikään sitä ei vaan osaa nukkua, vaikka lapsi antaisi siihen hyvät mahdollisuudet.


Itselläni on ongelmana nukahtaminen illalla ja keskellä yötä taaperon herättämänä. Pääkoppa tuntuu olevan aina niin täynnä kaikkea sekalaista meteliä, joten nukkumattia etsitään tuntikausia. Meillä heräillään muutaman kerran vielä yössä, joka on oikeastaan ihan mukava tilanne. (vrt. yöheräämiset x 15) En koe nykyisiä yöheräämisiä kovin väsyttäviksi, mutta äidin saaminen takaisin syvään uneen on välillä mahdotonta.


Olen lukenut äideistä, jotka heräilevät vuosienkin päästä lapsen entisen yörytmin mukaan, vaikka lapsi olisi jo niin iso, että nukkuu yöt heräämättä. Itse olen huomannut myös tätä ilmiötä itselläni. Jos lapsi ei herää, niin silloin äiti herää ihmettelemään, miksei olla jo kitisemässä esimerkiksi tutin perään.


Järjestääköhän mikään taho äideille unikoulua? Taapero nukkuu ihan ok, mutta äiti kaipaisi apuja. Meditaatiota pitäisi varmaan treenata, kun ne valloillaan juoksevat ajatukset eivät pysy paikoillaan ja rauhoittuminen tuntuu vaikealta. Onpa muuten tekopyhää tuskastua, kun taapero ei osaa yöunilleen rauhoittua. Taitaa olla meidän perheen naisten ongelma tämä nukkuminen. Miten miehet osaakin nukahtaa samantien? Se on minuutti ja unijuna puksuttaa menojaan. Ääh, joskus tämä nukkuminen on niin turhauttavaa, oli sitten kyseessä taaperon tai omat unet.


Nyt siis hyvät vinkit saa jakaa kommenttikentän puolella, jotta saataisiin äidit nukkumaan. Saa niitä taaperonkin nukutusvinkkejä jakaa, jos on keksinyt jonkun maailmaa tai edes omaa kotia mullistavan kikan!

Tunnisteet: