MUTSI KUNTOON

Raskauden jälkeen on kerennyt murehtimaan niitä kiloja, mitkä jäivät kroppaan killumaan. Harmi kun en kuulunut heihin, joiden ruokavalio täyttyi herkuista ja kilot vain karisivat itsestään, sekä tietysti imettämällä. No itsellä ei tippunut vaikka työnsin rattaita ja söin perus terveellisesti. Kun lapsi oli yli 6 kuukautta vanha, uskalsin tiputtaa hieman hiilareita pois ruokavaliosta ja viimein alkoi tapahtumaan. Nyt 1,5 vuotta lapsen syntymän jälkeen ollaan kaikki tsiljoonat kilot tiputettu, mutta vartalo ei muistuta sitä, johon totuin ennen raskautta. Jäljet tuo aika minuun jätti, mutta onneksi pientä tiivistämistä on aina mahdollista tehdä.


Nyt olenkin alkanut hieman tarkkailemaan mitä suuhuni laitan, jotta tämä tiivistyminen voisi alkaa. Hiilareita on taas tarkkailtava, kuten aina minun kohdallani, mutta nyt on lopetettava "aaah, tämä on niin hyvää ruokaa, otanpa lisää"-fiilistely. Salikortti on myös tullut hankittua erittäin hyvän tarjouksen myötä. Ennen lasta salilla tuli vierailtua 4-5 kertaa viikossa, mutta nyt tavoitteena olisi käydä edes 2 kertaa, kun mieskin on vihdoin täällä ja voin lapsen jättää hänelle treenien ajaksi. Salitreenit ovat ihana tekosyy saada itselle hieman omaa aikaa. Nyt kun salilla on käyty räpiköimässä muutamia kertoja, on koottava itselle kunnon saliohjelma, jotta saadaan hieman lisäbuustia treeniin.


Toiveissa olisi saada 5 kiloa pois, mutta toisaalta enemmän kertoo se, miltä kroppa näyttää tässä matkan varrella. Herkkuja tullaan edelleen syömään, mutta harkitusti. Joulun jälkeen tilanne tuntui suorastaan räjähtävän käsiin, joten nyt laitoin sille stopin. Onneksi terveellisempiä herkkuja luomuihmisille kuvissa vilahtelevat herkut eivät sovi, mutta kuten muutkin "light-tuotteet" soveltuvat ruokavalioon kohtuu käytöllä ja nopeita välipaloja löytyy kauppojen hyllystä ja niitä onkin hieman hankittuna varastoon. Nyt ei tarvitse keksiä tekosyitä leikkitreffeille, vaikkei äidillä olisikaan itselleen eväitä mukana, kun voi proteiinipatukan napata matkaan. Katsotaan miten projekti edistyy ja toivon, että voin kertoa teille kuukausien päästä voivani energisesti ja kevyesti. Projektini ainoa tavoite ei ole kiinteämpi minä vaan myös terveempi ja pirteämpi minä. 


Muistakaa myös tutustua proteiinipatukoiden sokerimääriin. Joissakin tuotteissa on hirveät määrät sokeria, eikä paljoa tavalliselle karkille jää kakkoseksi. Leader on muistaakseni usein vähäsokerisin, mutta rohkeasti vain kaupanhyllyille tutkimaan vaihtoehtoja.

Tunnisteet: