JOULULAHJAT JULKI

Sain vihdoin aikaiseksi tallentaa hieman meidän joululahjoja, siis minun ja minimimmin. Tänä vuonna joulu oli jotenkin erityinen; johtui ehkä rauhallisesta jouluaamusta perheen kesken. Lapsi ymmärsi jo hieman lahjojen päälle, nautiskeli jouluherkkuja antaumuksella ja olisi tahtonut leikkiä koko yönkin uusilla leluillaan. 

kotoin_4061.jpg

Pieni sai Mikki Hiiri- ja eläinpuisto-legopaketit, joita säilytämme uusissa legolaatikoissa. Nyt meillä on aikamoinen kasa legoja ja monen monta säilytintä niille sekä muille leluille. Miten tämä lelujensäilytys tuntuu olevan heti alkuunsa harmaita hiuksia aiheuttavaa sorttia, kun tuntuu ettei mikään laatikkomäärä ratkaise ongelmaa lopullisesti! 

kotoin_4033.jpg

Yhdestä paketista putkahti myös hauskat kynät pienille. Meillä piirretään nykyään sekaisin näillä sekä perinteisillä malleilla. Mimmi rakastaa piirtämistä kovasti – taitaa olla tarttuvaista sorttia. Nämä sopisivat varmasti paljon pienemmällekin piirtäjälle, jonka ote ei ole vielä tarkimmasta päästä.

kotoin_4055.jpg

Isosta pahvilaatikosta paljastui kärpässieni, mikäs muukaan. Tämä sienimania lapsen huoneessa taitaa olla jo huolestuttavaa tai ehkä vain söpöä? Huoneen teemaksi alkaa muodostumaan sienimetsä. Oih, kuinka ihana olisikaan taitavasti maalattu taideteos satumetsästä koko päätyseinän alalle!

kotoin_4045.jpg

Me rakastetaan kirjoja ja luetaankin niitä päivittäin. Niitä on hyllyssä jo melkoiset pinot, mutta se ei meitä haittaa. Lisää tuli joulunakin useampi kappale, mutta päällimmäisenä taaperon mielessä on tällä hetkellä tuutulaulukirja. Hän tykkää kuunnella kirjan sointuja ja samalla äiti lunttaa laulunsanoja sivuilta. Muissa kirjoissa seikkailivat paloautot äänineen, pöllöt vastakohtineen ja eläimet tunnusteltavien turkkien kera – kaikki valoittavia.

kotoin_4065.jpg

kotoin_4074.jpg

Vaatteita tuli reilusti tulevaisuutta varten, mikä on ihanaa. Tykkään, että meillä on valmiiksi laatikonpohjalla seuraavaa vaatekokoa. Ei tarvitse eräänä aamuna herätä ja huomata kaikkien vaatteiden olevan pieniä. Ei näin ehkä yhtäkkiä käy, mutta varotoimet on hyvä suorittaa – tällä kertaa joulu hoiti sen.

kotoin_4078.jpg

Lapsen lahjoista osan joudutte kuvittelemaan, mutta nämä omat lahjani ovat määrällisesti niin malttiliset, ettei niiden mahduttaminen postaukseen ollut haasteellista. Viime viikolla kirjoittelin Konmarista, missä vilahteli tämä valkoinen uutuus kirja. Kirja on luettu ja pidin siitä paljon. Ensimmäiseen teokseen verraten perehdyttävämpi ja jokainen aihealue käytiin tarkkaan läpi vinkkejä sadellen. Sain myös Harry Potterin uusimman, minkä sain luettua aivan liian nopeasti. Molemmat kirjat olivat viihdyttäviä; joulu ei tunnu miltään ilman uutta kirjaa. Nyt etsinkin uusia koukuttavia kirjasarjoja, joista riittäisi iloa pitkään. Vinkit kehiin!

kotoin_4019.jpg

Kesällä ostin Anttilan loppuunmyynnistä Arabian Piilopaikka-sarjan kannun ja tarjoiluastian. Aiemmin olin saanut joululahjaksi saman sarjan kulhoja. Syksyllä huomasin kyseisen sarjan loppuvan vuonna 2016. Paniikki iski ja kirjoitin joulupukille hätäkirjeen; lopulta paketista paljastui 6kpl ihania ruokalautasia. Nyt voin huokaista helpotuksesta ja keräykseni on saatu loppuun. Nämä sopivat ihanasti Marimekon mustavalkoisten astioiden kaveriksi. 

kotoin_4006.jpg

Fleimio-postauksessa vilahti uusi lompakkoni, mistä tulikin heti kyselyä. Tämä maailman kaunein lompakko on suomalaisen merkin Kuula & Jylhä:n luomus. Sisään mahtuu vain kortit, mutta minulle tämä sopi hyvin; harvoin käteistä on edes mukana. Tästä en luovu koskaan <3

kotoin_3890.jpg

On ihanaa, kun aikuisena osaa nauttia siitä muille antamisesta. Viime vuonna aloitin joululahjojen hankkimisen jo kesäkuussa. Tällä taktiikalla saa rauhassa, ilman paniikkia hankittua lahjat muille. Joskus kesän alennusmyynnistä saa jotain ihanaa toiselle, mitä ei välttämättä muuten raaskisi ostaa. Kannattaa nyt siis ensi kesänä jo höristellä korvia ja olla silmä kovana, kun katselet alennusmyyntejä. 

Onko teillä must have joululahjoja, joita ilman joulu ei tunnu joululta: kirjat, suklaa tai ihana yöpuku?

Tunnisteet: , ,