JOULUKALENTERI LUUKKU 1.

Nyt aukeaa ensimmäinen luukku..

luukku1.jpg

Ystävyys – täältä kuvanottopaikan läheisyydestä se kaikki alkoi vuonna 2010. Ystävyyttä kypsyteltiin kolmisen vuotta luokkahuoneen uumenissa ennen kuin se otti kunnolla tuulta alleen. Opinnäytetyö ajoi minut soittamaan Emmille ja pyytämään häntä kanssani yhteistyöhön, mistä syntyikin lopulta todellinen helmi. En tiedä mikä minua johdatti, mutta suunta taisi olla enemmänkin kuin oikea. 

Ollaan Emmin kanssa kuin yö ja päivä – rauhallinen ja harkitseva kohtaa hoputtavan, suurpiirteisesti työskentelevän hätähousun. Erilaisuus tuntuu toimivan niin parisuhteessa kuin ystävyyssuhteissakin – toinen jarruttaa kun toinen painaa kaasua. Meidän tarina alkoi siis opinnäytetyön parista, mutta en usko lopun olevan vielä lähellä. Ainakin meidän tyttäret ovat sitoneet meidät yhteen kummiuden velvoitteiden pariin loppuelämäksi. 

Ollaan yhdessä koettu monenlaiset stressit ja erilaiset elämäntilanteet aina sieltä opinnäytetyöstä raskauteen ja vauva-arkeen saakka. Tytöt päättivät myös syntyä alle viikon sisällä toisistaan, joten ollaan todellakin samaan aikaan koettu ne äidiksi tulemisen kasvukivut. Ystävän tuki ja olkapää on näissä tilanteissa kultaakin kalliimpaa. Yhdessä lenkkeillään, jutellaan ja yritetään pelastaa maailma. Meidän tyyli elää ja tehdä asioita on aivan erilaiset, mutta jotenkin aivan luonnostaan me saadaan yhteispeli toimimaan, eikä me taideta erilaisuuksista huolimatta riidellä. Mutta on meillä paljon yhteistäkin, ja se on rakkaus visuaalisuutta kohtaan. Molemmat taistelee materialismia vastaan, mutta samaan aikaan rakastuu uusiin ihanuuksiin. Ja eihän noita meidän tyttösiäkään voi olla rakastamatta. Kun on tarpeeksi yhteistä, ei erilaisuudet haittaa.

kotoin_tiipii_joulukalenteri.jpg

Ensimmäisen luukun salaisuus meidän esittelyn lisäksi on toive, jonka esitän teille lukijoille. Muistakaa niitä ystäviä näin joulun alla, kun aaton hujakoilla juostaan tukka putkella sukulaisten ovelta ovelle, eikä se viime tinkaan hikoilu kassajonossa tuo yhtään lisähelpotusta joulunodotukseen. Ottakaa siis suosiolla ajoissa puhelin käteen ja sopikaa ihan oikeat treffit kasvotusten ja rentoutukaa yhdessä. Yleensä hyvä ruoka ja seura auttaa pelastamaan kiireisen arjen keskellä. Ystävät – ilman niitä ei pärjäisi. <3

Huomenna aukeaa sitten minun blogini puolella klo. 10.00 luukku 2, jossa päästään jo joulukalenterin punaisen langan pariin, eli DIY-juttuihin.  

Tunnisteet: