PANOSTA VALOKUVAAJAAN

Silloin kun aloimme järjestämään häitämme, ajattelin valokuvaajan olevan yksi tärkeimmistä hankinnoista, mihin halusin panostaa. Tuntuisi hassulta laittaa tuhansia euroja hääpaikkaan, vaatetukseen, asusteisiin ja maskeeraukseen, mutta ajankuluessa muistot kauniista koristeista ja juhlavista vieraista jäisivät unholaan, kun niitä ei olisi taltioitu ollenkaan tai se naapurin setä oli muutaman sekunnin liian myöhässä kun vaihdettiin ensimmäiset suudelmat tuoreena avioparina. Nyt reilu kaksi vuotta myöhemmin olen erittäin tyytyväinen tähän päätökseen. Kauniita hääkuvia meistä on ihana katsoa, kun yövalvomisista johtuvat suuret silmäpussit tuntuvat tekevän koko olemuksesta kalpean. Ulkoinen olemus on kaukana tuosta hääpäivän morsiamesta, mutta siksi onkin ihanaa palata siihen päivään kauniiden kuvien muodossa. 

saarenpaa_02.jpg

Siksi olen myös niin iloinen, että päätimme ottaa Lumista 6kk-kuvat. Saimme erittäin tunnelmalliset kuvat, mitkä ilostuttavat minua edelleen päivittäin. Haaveilen ihanasta kuvakollaasista, jossa yhdistyvät meidän hääkuvat sekä Lumin lapsuuskuvat. Koen meidän pienen perheen onnellisuuden ja rakkauden tuota suloista esikoistamme kohtaan välittyvän näistä kuvista. Vaikka vauva-aika ei ole helppoa, on rakkautemme kestänyt tuon ajankohdan yli, enkä usko lopun olevan vielä lähelläkään, tuskin koskaan.

saarenpaa_012.jpg

Ainoa mikä itseäni harmittaa, ettemme ottaneet odotusajan ja newborn kuvia. Nämä kaksi mahtavaa pientä elämäntilannetta olisin halunnut ikuistaa, mutta ensimmäinen raskaus ja vastasyntynyt toivat elämään niin paljon uutta muutosta, ettei tämä asia käynyt oikein mielessäni. Mutta onneksi edes kännykällä otetut kuvat muistuttavat meitä tuosta pienestä ihmeestä, joka välillä tuntuu niin hämmästyttävän suurelta.

riikka_09.jpg

Moni varmasti ajattelee ammattikuvaajien maksavan paljon, mutta itse ajattelen sen olevan kaiken sen arvoista ja enemmänkin. Laadukkaaseen valokuvaajaan kannattaa ihan oikeasti panostaa. Nuo nopeasti ohimenevät elämäntilanteet eivät kauaa säily mielessä kirkkaina, mutta nämä kuvat ovat melkein ikuisia, ainakin sukupolvien ajan säilyviä. Meidän kuvakollaasi on alkanut hienosti hahmottumaan olohuoneen seinälle, mihin varmasti lisätään juuri uunituoreet 1- vuotiskuvat, mitkä tipahtivat tällä viikolla sähköpostiini. Täytyy myös muutaman kuvan koko katsoa kehyksiin sopivammaksi, mutta näillä mennään alkuun. Vielä kun saisin ne teetettyä sukulaisille, kummeille ja ystäville sekä varsinkin itselle, tuohon seinälle kunniapaikalle. Pahoittelen oman kuvan rakeisuutta, mikä korostuu entisestään näiden ammattilaisten ottamien kuvien jälkeen. Toisaalta tässä se minun mainitsemani asia korostuu entisestään - jokainen on syystä ammattilainen omalla alallaan.

kotoin_2906.jpg

Meidän 6kk- ja 1-vuotiskuvat on ottanut erittäin lahjakas ja lapsirakas Helianna. Voisin sanoa hänen olevan lapsikuiskaaja, koska hän taitaa lastenkäsittelyn upeasti ja saa heidän luottamuksen nopeasti puolelleen. Kuvaustilanteet ovat myös erittäin rentoja ja lämminhenkisiä, joten kuvien epäonnistumista ei kannata pelätä. Helia photographyn löydät omilta nettisivuiltafacebookista ja hänen studion tietenkin täältä Kouvolasta! On ihanaa kertoa näistä taidokkaista ammattilaisista puhtaasta kiitollisuudesta ja onnistuneiden hetkien takia.

                                                                                                           Kiitos <3

Tunnisteet: