Miltä joulu näyttää tänä vuonna?

Joulun somistaminen on edelleen vielä kesken, mutta joulusiivous on onneksi jo pulkassa. Paitsi äh, ne himputin peilit piti vielä pestä pienistä sormenjäljistä puhtaaksi! No, mutta hyvällä mallilla ollaan! Tänään aloin sitten jo kaivelemaan joulukoristeita varastosta, metsästä hain sammalta asetelmaa varten ja uusia nupullisia hyasintteja kaupasta ruokapöytää koristamaan. Kuusi koristellaan huomenna ja viimeisetkin koristeet löytävät tuolloin paikkansa. Sitten voikin "rauhoittua" eli joulun kiertäminen alkaa, mutta tapaninpäivänä sitten pötkötellään ihan vaan kotona ja odotellaan vuotta vaihtuvaksi.

Puiset kuuset ja sammal luo yksinkertaisen kauniin sommitelman olohuoneen vitriinin päälle. Kuuset hankin tältä korunaiselta, kulho on marimekon ja sammaleet takapihan pikkuruisesta metsästä.

kaksion_9944.jpg

Olohuoneen perältä löytyy hieman kullan kimmellystä valaisimen, kynttilänjalan ja pienen sarvipään muodossa. Joulukalenteri oli tänä vuonna vain koriste, mutta ehkä ensi vuonna jo käytössä.

kaksion_9951.jpg

kaksion_9949.jpg

Perinteisten joulukoristeiden rinnalle on hauska laittaa myös hieman kitch-tyylisiä koristeita, mitkä ovat leikkimielisiä. Kuvienoton jälkeen huonekuusen oksille tupsahti kolme pientä sientä sieni-kynttilänjalan kaveriksi. Laittelen vielä kuvia lopuistakin koristeista ja oikeasta joulukuusesta, kunhan saan ne laitettua valmiiksi.

kaksion_9945.jpg

Marimekon Kuusikossa-kuosi hallitsee meidän joulua keittiössä, makuuhuoneessa ja olohuoneessa. Tuosta ei jouluinen kuosi parane! Ja parasta tuossa on se, että sopiihan tuo muulloinkin kun vain jouluna, ainakin mustavalkoinen printti.

kaksion_9957.jpg

kaksion_9962.jpg

Sisällä joulumieli on korkealla kynttilöiden hämärässä valossa ja somisteiden koristaessa yhtä sun toista nurkkaa. Muistaisinkohan paketoida huomenna loputkin joululahjat? Nykyään kaikki pienimmätkin tehtävät asiat on kirjoitettava post it-lapuille, koska univelka verottaa jo niin pahasti tämän naisen muistia. 

Tunnisteet: , , , ,