RASKAUSVIIKKO 29.


Tiedättekö kun paljon puhutaan siitä, kuinka raskaana olevat hehkuvat? Kauniita naisia hymyilemässä onnellisena samalla pyöreää vatsaansa hivellen. No täytyy sanoa, että joskus tuo tuntuu myytiltä. On erittäin vaikea löytää itsestään tuota samaa hehkua, kun silmänaluset näyttävät joka aamu siltä kuin olisin unohtanut pestä edellisiltana ripsivärit pois. Naamakin on ajoittain niin kalpea, vaikka sitä koristaa kesän jäljiltä pieni rusketus. Olo on kuin vanhuksella, kun joka paikkaa kolottaa ja selkääkin särkee niin, ettei jaksaisi aina seisoa.

Sitten sitä ajattelee, että olenko ainoa odottaja tämä kanssa? Jos se vaan ei osunut minun kohdalle ja joku muu sai tupla-annoksen hehkua? Onneksi huomasin katsoa eräänä päivänä yhtä kuvaa, joka oli otettu minusta. Jälkikäteen saatoin sen nähdä – onnellisuuden. Se ei ole sitä, kuka on kaunein, kenellä on kaarevimmat ripset, parhaimmassa kunnossa keho raskaudenkin aikana tai se kuka on jaksanut panostaa itseensä koko sen 9 kuukauden ajan. Ei todellakaan, vaan hehku on sitä, kun olemuksesta näkee kuinka onnelliselta tuntuu kaiken sumunkin keskellä, kun saa kantaa pientä ihmisen alkua sisällään eikä kukaan muu voi suojella häntä kuin sinä itse.

Kesti kulkea pitkä matka ennen kuin ymmärsin sen. Vaikka olisi takkuinen tukka ja silmänaluset yön mustuttamat, niin hehkua voi silti. Se ei välttämättä näy sillä hetkellä, mutta muut sen voivat nähdä ja sinäkin viimeistään siitä valokuvasta joka on otettu sinusta salaa kesäisenä iltana. Eikä sinun tarvitse hehkua jokaisen minuutin aikana, vaan riittää kun sen löytää edes kerran – sitten tiedät hehkun asustavan myös sinussa.

Nyt raskausviikko 33+1

Tunnisteet: