MITÄ KÄY BODYILLE KUN LAPSI OPPII KUIVAKSI?






Mietin tuota kysymystä mielessäni ainakin viikon verran. Sain tytön päiväkuivaksi erittäin helpolla, mikä yllätti minutkin, mutta samalla tajusin etteivät meidän vaatteet enää sopineet vaipattomalle taaperolle. Meillä oli muutamia t-paitoja, toppeja sekä collegepaitoja, mutta ihania bodyjakin oli nipullinen. Laadukkaita vaatteita, joista luopuminen kirpaisisi ja uusien tilalle hankkiminen tuntuisi hankalalta. Olen ostanut varastoon seuraavaa kokoa pikku hiljaa, joten en ole koskaan joutunut hankkimaan kaikkia yhdellä kertaa; siksi ajatus monen laadukkaan vaatteen metsästämisestä kohtuuhintaan tuntui vaivalloiselta.

Pyörittelin vaihtoehtoja mielessäni; veisinkö vaatteet livekirpputorille, kuvaisinko myyntiin netin ihmeelliseen maailmaan vai saisiko näistä vielä kelpo paitoja leikkaa/ompele taktiikalla? Tämä myyminen ja uuden etsiminen tuntui tosiaan työläältä ja ehkä hieman epäekologiselta. Miksi vielä kelpo vaatteet, joiden pinta oli erinomaisessa kunnossa, pitäisi lähteä eteenpäin ja taas hankkia tilalle uusia vaatteita. Olen käynyt koulussa muutamia kursseja, joissa piti ommella erilaisia asukokonaisuuksia, mutta voin sanoa sen, että minun hermoilla noista kursseista selvittiin kirosanoja viljelemällä, joten en aikonut pilata näitä tytön ihanuuksia. 

Heitin Facebookin puolella kavereilleni kysymyksen hyvästä ompelijasta, joka löytyi muutamassa minuutissa kun veljeni vaimo ilmoitti juuri aloittaneesta yrityksestä, mutta silti jo vuosikymmeniä ompelutöitä tehneestä naisesta. Laitoin hänelle viestiä kuinka paljon viiden bodyn ompeleminen paidaksi kustantaisi ja samana päivänä veimme jo nipun hänelle. Montaa päivää tässä ei kulunut kun saimme jo siististi ommellut paidat käyttöömme, eikä pesukoneen tarvitse enää hurista päivittäin vaatteiden vähyyden takia. Nyt on vanhat vaatteet jälleen toimivia yksilöitä ja kelpaavat myös meidän seuraavalle pienelle, kunhan hän kasvaa samoihin mittoihin. Tämä operaatio oli kyllä vaivattomin, helpoin ja lopulta varmasti edullisin vaihtoehto.

Miten te olette tehneet, kun tämä aika on koittanut, jos bodyt ovat olleet vielä käytössä?

Tunnisteet: ,