Kaksplus.fi

22.8.2017

MITÄ KÄY BODYILLE KUN LAPSI OPPII KUIVAKSI?


Mietin tuota kysymystä mielessäni ainakin viikon verran. Sain tytön päiväkuivaksi erittäin helpolla, mikä yllätti minutkin, mutta samalla tajusin etteivät meidän vaatteet enää sopineet vaipattomalle taaperolle. Meillä oli muutamia t-paitoja, toppeja sekä collegepaitoja, mutta ihania bodyjakin oli nipullinen. Laadukkaita vaatteita, joista luopuminen kirpaisisi ja uusien tilalle hankkiminen tuntuisi hankalalta. Olen ostanut varastoon seuraavaa kokoa pikku hiljaa, joten en ole koskaan joutunut hankkimaan kaikkia yhdellä kertaa; siksi ajatus monen laadukkaan vaatteen metsästämisestä kohtuuhintaan tuntui vaivalloiselta.

Pyörittelin vaihtoehtoja mielessäni; veisinkö vaatteet livekirpputorille, kuvaisinko myyntiin netin ihmeelliseen maailmaan vai saisiko näistä vielä kelpo paitoja leikkaa/ompele taktiikalla? Tämä myyminen ja uuden etsiminen tuntui tosiaan työläältä ja ehkä hieman epäekologiselta. Miksi vielä kelpo vaatteet, joiden pinta oli erinomaisessa kunnossa, pitäisi lähteä eteenpäin ja taas hankkia tilalle uusia vaatteita. Olen käynyt koulussa muutamia kursseja, joissa piti ommella erilaisia asukokonaisuuksia, mutta voin sanoa sen, että minun hermoilla noista kursseista selvittiin kirosanoja viljelemällä, joten en aikonut pilata näitä tytön ihanuuksia. 

Heitin Facebookin puolella kavereilleni kysymyksen hyvästä ompelijasta, joka löytyi muutamassa minuutissa kun veljeni vaimo ilmoitti juuri aloittaneesta yrityksestä, mutta silti jo vuosikymmeniä ompelutöitä tehneestä naisesta. Laitoin hänelle viestiä kuinka paljon viiden bodyn ompeleminen paidaksi kustantaisi ja samana päivänä veimme jo nipun hänelle. Montaa päivää tässä ei kulunut kun saimme jo siististi ommellut paidat käyttöömme, eikä pesukoneen tarvitse enää hurista päivittäin vaatteiden vähyyden takia. Nyt on vanhat vaatteet jälleen toimivia yksilöitä ja kelpaavat myös meidän seuraavalle pienelle, kunhan hän kasvaa samoihin mittoihin. Tämä operaatio oli kyllä vaivattomin, helpoin ja lopulta varmasti edullisin vaihtoehto.

Miten te olette tehneet, kun tämä aika on koittanut, jos bodyt ovat olleet vielä käytössä?

10 kommenttia:

 1. Hei, voisitko kirjoittaa — meidän huushollissa ajankohtaisesta — kuivaksioppimisesta? Ja kiitos tästä vinkistä. Saimme pojalle bodyja seuraavassa koossa, mutta niitä ei ole käytetty sitten talven. Varmaan tulevaksi talveksi hyvä jättää pari, että pysyy paita housuissa haalarin alla, mutta lopuista voisi tehdä kaivattuja paitoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee rohkeasti vaikka kaikista paitoja, koska kyllähän ne isommatkin lapset ovat pelkällä paita plus housut yhdistelmällä talvet. Napakka vyötäröiset housut varmasti pitävät aluspaidan avulla selän piilossa ja meillä on monesti vielä villahaalari lämmittämässä. Pidän mielessä tuon postausaiheesi. Ehkä voisin siitä kirjoitella, vaikka ei meillä mitään sen suurempia vinkkejä taida olla antaa tai ainakin siltä se tuntuu. :D

   Poista
 2. Tää on kyllä hyvä idea, oon törmännyt aiemmin samaan :) Meillä ei vielä opetella kuivaksi, mutta ollaan silti pikku hiljaa siirrytty paitoihin. Vähän harmittaa, kun en ole joitain ihania bodeja säästänyt, vaan myynyt eteenpäin. Olisi voinut tehdä (teetättää!) niistä paidat niin olisi vieläkin käyttöä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itseäkin harmitti juuri kun kaikki kauniit ja laadukkaat bodyt olisi jäänyt melkein pitämättä, joten se painosti tähän "kokeiluun" :)

   Poista
 3. Täälläkin tapahtui kesän alussa kuivaksioppiminen. Meillä laitettiin bodyt vaan jemmaan seuraavalle. Lähinnä mekkojen yms. alla niitä oli sitä ennen käytettykin enää, niin ei ollut suuri menetys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun olisi pitänyt lähteä kaupoille ostamaan uusia paitoja, koska jemmassa olevat ovat vielä liian reiluja, joten tämä oli aika kätevä ratkaisu :) Eikä imenyt lompakkoa aivan kuiviin!

   Poista
 4. Meillä on hihattomia/lyhythihaisia bodyja talveksi, paitojen alle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kokenut meillä enää sopivaksi käyttää bodyja ollenkaan, ettei napit paina haaroja. :)

   Poista
 5. oi sie toteutit tämän! hyvä että ompelija löytyi :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita. :>