KÅNKEN REPUN PESU JA HOITO






Kuinka hoitaa reppua, jota ei saa pestä. Pesulapussa on ruksit jokaisen pesumerkinnän päällä, mutta tekstissä lukee pienellä, että voi pestä hellästi lämpimällä vedellä. Itse omistan keltaisen repun, joka on varmaankin 5 vuotta vanha eikä sitä ole koskaan pesty. Likaahan siinä jo oli ja se näkyi, joten päätin rohkeasti kokeilla miten Kånkenille käy pesukoneen uumenissa.

KÅNKEN REPUN PESU:


Reppu ei ollut tämän käsittelyn jälkeen putipuhdas. En edes usko jo 5 vuotta vanhojen pittyneiden tahrojen lähtevän vaikka rummuttaisin reppua 90 asteessa, mutta kyllä se puhdistui selkeästi. Reppu ei menettänyt tässä käsittelyssä muotoaan, ehkä hieman notkistui kun vertasin tytön Mini Kånkeniin, jota ei ole koskaan pesty. Vaha toi kyllä hieman lisäryhtiä sekä lisäsi värin tummuutta hiukan. En huomannut pesun aiheuttavan haalistumista tuossa keltaisessa Kånkenissa. 

Itse olen erittäin tyytyväinen tähän kokeiluun ja repun kuntoon pesun jälkeen, mutta en lupaa ottaa vastuuta, jos sinun Kånkenisi ei tykkäisikään tästä käsittelystä. Itse jätin pesuaineen laittamatta koneeseen, koska pelkäsin erilaisten aineiden vievän väriä ja tuota Kånkenin omaa vahausta. Jos reppua käyttää paljon äärioloissa, niin pesua ei varmaan tästä syystä suositella, jottei säänkestävyys kärsi pahoin. Sappisaippua repun pinnassa sai siis riittää pesuaineeksi ja uskon sen olevan hieman hellävaraisempi luonnonmukaisuutensa myötä.

Kommenttikenttään saa laittaa omat vinkit kehiin, jos niitä löytyy. Varmasti moni Kånkenin omistaja miettii repun pesua ja hoitoa. <3




Tunnisteet: ,