JOULUKALENTERI LUUKKU 8.

luukku8.jpg



Nyt kun joka puolella vilahtelee makramee- seinäryijyt, niin olihan se itsekin vihdoin lähdettävä kokeilemaan – tosin melko yksinkertaista mallia lähdin toteuttamaan. Ja nyt kun joulukalenterin monet aiheet olen yrittänyt toteuttaa kierrättäen, olihan sitä tässäkin kokeiltava. Tämä makrameetyö toteutettiin matonkuteista, joita tuntui yhdessä laatikossa olevan aivan liikaa omiin tarpeisiin – Marie Kondo istui olkapäälläni ja huusi. 



Tarvitset:



Hyviä vinkkejä solmuihin saat Youtubesta. Itse katsoin tämän videon ja nappasin vinkit. HUOM! Työ voisi olla erittäin kaunis ilman solmuja, narujen kevyesti vapaana roikkuen.



kotoin_3423.jpg



Kauniimmat solmut saa varmasti aikaiseksi narulla, mutta mielestäni ensikertalaiseksi sain trikookuteen toimimaan ihan kivasti. Ongelmana tässä kohtaa taisi olla käppyräiset kuteet, joiden asettelu oli hieman hankalaa. Solmut tuntuivat menevän kippuralle, joten asettelua vaadittiin melko paljon. Toisaalta minulla ei ole kokemusta näistä solmutöistä tätä ainokaista enempää, joten arvioni on tietenkin melko hataralla pohjalla.



kotoin_3417.jpg



Valonauhaa kiepsautin hieman tuolta ylhäältä laskeutumaan työn taakse. Ryijy roikkuu nyt amppelin paikalla, joten siitä tuli oikeastaan aika hauska, hieman tilataideteoksen kaltainen, kun työn taakse jää noin 5cm tilaa. Suosittelen kokeilemaan kattoon kiinnittämistä seinän sijaan. Ehkä nuo valot ja kiinnitystapa oli se, mikä toi tähän hieman uutuusarvoa. 



kotoin_3414.jpg



Pitäisi olla melkein ympäri vuoden jonkinlainen valoketju pujoteltuna jonnekin käytävän tuntumaan. Tämä teos toimii nyt kivana tunnelmanluojana iltaisin, mutta öisin myös sopivan hämyisä yövalo. Joulukalenteria varten en ehtinyt harjoittelemaan mitään kovin suuritöistä solmutyötä, mutta ehkä innostun hankkimaan ihania lankoja ja ottamaan tästä itselleni uuden harrastuksen. Kivaa tuo oli kaikesta alkukankeudesta huolimatta.

Tunnisteet: ,