JOULUKALENTERI LUUKKU 18.

luukku18.jpg



Luukusta 18. paljastuu herkkä mobile tai voisihan tätä melkein unisieppariksi kutsua – herkkä se ainakin on. Tämä sopisi minusta vaikka lastenhuoneeseen tai vauvansängyn yläpuolelle hiljaa ilmavirran mukana heiluttelemaan nauhojaan.



Innostuin makramee työn metallisesta ympyrästä, jota käytin myös tässä koristeessa. Tähän mobileen kului rahaa noin alle 4 euroa.



Tarvitset:



kotoin_3686.jpg



Leikkaa melko vapaalla kädellä kolmiot, sillä näin saat mobilesta mielenkiintoisemman. Minulla ei mennyt kuin postikortin verran pahvia tähän – isommat kolmiot tuovat mobileen voimaa kun pienet taas herkkyyttä ja ilmavuutta. Pujottele kolmiot leikattuasi lankaan neulan avulla. Itse kiersin yhden kolmion läpi langan kaksi kertaa – pysyvät näin paremmin paikallaan. Älä mittaile vaan go with the flow! Tämä mobile on tarkoitettu rennoksi työksi, eikä tämä mittailuja kaipaa. Narut saavat olla eri mittaisia ja kolmioiden välit epätasaisia. Lopputulos ei voi epäonnistua. Kiinnitä lopulta langat renkaaseen, johon pitää kiinnittää myös kiinnitysnarut, joiden pitää olla tasapainossa. Se taisi olla tämän vaikein osuus, joten kokonaisuutena tämä ei hermoja paljoa haasta.



kotoin_3681.jpg



Ripusta valmis mobile roikkumaan ja nauti hiljalleen leijailevista kolmioista. Tämä askartelu sopii hyvin hieman isomman lapsen kanssa toteutettavaksi – näppärä lapsi leikkaa kolmiot ja ompelee neulan kanssa taitavammin kuin äiti itse. Nyt siis yhdessä tekemään ja nauttimaan siitä.



kotoin_3667.jpg

Tunnisteet: ,