JOULUKALENTERI LUUKKU 12.

luukku12.jpg



Joulukattaus saattaa monella syntyä lennosta tai toiset "jouluhullut" (Kiitos Tiipiin Emmi tästä tittelistä) suunnittelevat sen viikkoja ennen. Rakastan suunnittelua ja rakastan joulua, joten miksei. Nyt päätin, ettei pöydässämme ole kynttilöitä, koska ehtivä taapero saattaa huomaamatta napata yhden niistä. (En vielä ole tutustunut näihin led-kynttilöihin, joten saa suositella.) 



kotoin_3398.jpg



Kattausta tehdessä (muistakaa tulevat morsiammet tämä myös) pitää muistaa se, että laseja on pöydässä yleensä useammalle kaadolle, joten pöytäkoristeet voivat olla hyvinkin yksinkertaisia ja vähä eleisiä, ja silti lopputulos on näyttävä. Liiallisuuksiin menevä kattaus saa ruokailijat ahdistumaan tilanpuutteen vuoksi ja kattauksen näyttämään tunkkaiselta.



kotoin_3397.jpg



Kattaukseen sopii keskelle jokin katseenvangitsija; jouluinen asetelma, korkea koriste tai näyttävä kynttelikkö. 



kotoin_3393.jpg



Kirkkaat lasit tuovat kattaukseen mukavaa keveyttä, mutta servetit puolestaan voivat olla hauskat ja värikkäät. Olen haaveillut ihanista puuvillaserveteistä, mutta niille olisi käyttöä vain jouluisin. Kauppaan ovat siis jääneet ja mukaan lähtee kertakäyttöiset, usein Marimekon servetit. 



kotoin_3396.jpg



kotoin_3387.jpg



Kattaukseen käytin Tigerista ostettuja ns. pakettikortteja (8kpl / 2euroa), jotka ovat vanerisia. Kauniilla käsialalla kuusien pintaan voisi rustailla jokaisen ruokailijan nimen, joten paikkojen valitseminen ei tuottaisi vieraille päänvaivaa. 



kotoin_3376.jpg



Servetit tuovat kattaukseen särmää, eikä tämä minusta enempää vaadikaan. Seura ja maistuva ruoka kruunaavat illallisen. Nauttikaa edellä mainituista asioista, vaikka kattaus ei olisikaan täydellinen tai sitä ei kerennyt ennen aattoa paljoa suunnittelemaan. Nämä koristeet ovat vain sitä ekstraa. 



kotoin_3381.jpg



 

Tunnisteet: ,