JOULUKALENTERI LUUKKU 10.

luukku10.jpg



Silloin kun budjetti ei ole alunperinkään kovin suuri, voi joulu tuntua ahdistavalta. Oikeasti joulun ei tarvitse olla pelkkää rahan kuluttamista, vaan joskus voi miettiä lahjojen tekemistä itse. Tämän seuraavan osaavat tehdä varmasti kaikki, kunhan osaavat virkata ihan tavallisia silmukoita. Aloittelijoille löytyy ohjeita monestakin sivustosta, tässä yksi. Aina kun opettelen tekemään jotakin uutta, etsin käsiini opetusvideon. Visuaalisena ihmisenä ei vain sanalliset ohjeet aukene, joissa usein sekavat kuvat. Eli nyt kaikille sukulaisille ja ystäville sankoin joukoin tekemään tiskirättejä. Minun palopuheeni usein taitaa olla tuo arkisten asioiden kauneus, eli kyllä se tiskirättikin voi olla esteettinen ja miellyttää silmää kovastikin. Hommatkin tuntuvat rullaavan silloin paremmin, kun esimerkiksi tiskiharja ei ole se kaupan rumin yksilö.



Novitalta löytyi alle 4 euroa maksavaa puuvilla-bambulankaa, mikä sopii tähän tarkoitukseen erittäin hyvin. Tein itse muutaman erilaisen malliltaan ja silmukoiltaan. Tavallisesta silmukasta tulee melko paksu tiskirätti, mutta ilmavampi tulisi esimerkiksi pylväitä tekemällä. Kun olin mielestäni tehnyt sopivan kokoisen rätin, kiersin sen ympäri vielä samoja silmukoita tehden, jotta rätin reunat olisivat tukevammat ja yhtenäiset.



kotoin_3343.jpg



Tähän ei ohjeita oikeastaan tarvitse, tee niin leveä ja korkea rätistä kuin haluat ja päättele. Etiketin saa helposti paperista, johon voi esimerkiksi käyttäjälle kirjoittaa pesuohjeen. Tuo Novitan lanka kestää 60 asteen pesun, joten puhtaaksi rätin kyllä saa. 



kotoin_3345.jpg



kotoin_3357.jpg



Nyt haastan teidät kaikki käyttämään ne kertakäyttörätit loppuun ja panostamaan kestorätteihin. Yritetään pelastaa sitä maapalloa pienillä valinnoilla ja rikastuttaa samalla omaa visuaalista maailmaamme. <3

Tunnisteet: ,