OLOHUONEEN PUOLELLA VARPAITAMME LÄMMITTÄÄ UUSI IHANUUS

Olohuoneessa meitä palveli monta vuotta Ikean valikoimista monille tuttu villamatto, Stockholm. Sen materiaali ei tuntunut enää meille parhaalta vaihtoehdolta. Nykyään tulee vietettyä paljon aikaa lapsen kanssa lattialla, joten villa ei ainakaan omalle iholle ole se mukavin vaihtoehto. Meillä kerkesi myös pienen hetken olemaan kirpputorilta löytynyt puuvillamatto, mutta sen visiitti jäi melko lyhyeksi liian kevyen olemuksen takia. Kulmat rullalla ja koko matto rutussa yhtenä myttynä taaperon ja kissan toimesta - se ei vaan toiminut.



kotoin_2853.jpg



Nykyinen ihanuus on nyt ilostuttanut jo tovin meidän arkea. Tuo on aivan täydellinen. Sanoin joskus, ettei meidän kotiin enää nukkamattoa tule. Pitäisi varmaan jo tässä vaiheessa elämää ymmärtää, ettei koskaan kannata sanoa: "Ei koskaan". 



kotoin_2886.jpg



Matto löytyi Elloksen valikoimista. Sähköpostiin napsahti -40% prosenttia alekoodi, joten tiesin heti mitä sillä teen. Matto ei ole alkuperäiseltä hinnaltaakaan aivan mahdoton, mutta tuon alennuksen jälkeen hinta miellytti vieläkin enemmän minua. Tällä matolla on kiva pötköttää taapero kainalossa. Myös sohvalta putoamiset tuntuvat pehmeämmiltä, eikä joka kerta tule itku silmään. Tätä mattoa voisi siis kutsua turvalaitteeksi?



kotoin_2882.jpg



kotoin_2855.jpg



Olohuoneen ilme muuttui kertaheitolla pehmeämmäksi ja aavistuksen boheemimmaksi. Nyt mietinkin, että siirtyisivätkö Marimekon verhot makuuhuoneeseen ja tilalle jäähyllä olleet valkoiset pellaverhot. Ilme kevenisi lisää ja makuuhuone taas kaipaisi lisää särmää. 



kotoin_2884.jpg



Matto teki olohuoneesta suuren pesän, johon me joka päivä käperrytään pienen kanssa lukemaan kirjoja ja katselemaan ikkunasta puiden oksilla pomppivia oravia. Kynttilöitä ihmetellään päivittäin ja semmoinen pieni joulumieli nostaa jo päätään. Ehkä nyt on sellaista ihanaa rauhoittumisen aikaa ja nautitaan tästä hetkestä juuri tällaisena.



kotoin_2846.jpg



kotoin_2863.jpg



kotoin_2876.jpg



Voisin suositella tätä mattoa muillekin, jos tyyli vain kolahtaa. Näinä kylmenevinä päivinä matto kutsuu luokseen ja lämmittää ihanasti varpaiden alla. Mielestäni valkoisen sävy on juuri sopivan pehmeä, eikä liian kylmä, yleinen ilme on rento ja käyttömukavuus on täydellinen. Mies antoi plussaa helposta imuroinnista. Kröhöm, taisi se puuvillamatto olla kaikkien hermojen kiristäjänä arkena sekä varsinkin siivouspäivinä. 

Tunnisteet: ,