MITÄ LAHJAKSI 1-VUOTIAALLE?

Mitä antaa lahjaksi lapselle, joka on vielä niin pieni, mutta kuitenkin jo niin iso. Vauvamaiset jutut voidaan jo unohtaa 1-vuotiaan kohdalla. Nyt aletaan etsimään niitä ensimmäisiä askeleita, opetellaan syömään itse lusikalla, syödään pihalla hiekkaa ja juostaan äitiä karkuun äidin kännykkä kädessä. Mitä siis hankkia lahjaksi jo niin taitavalle, mutta jolle kaikki on vielä niin uutta? Tässä lista omista ideoista, joita toivoimme omalle lapselle sekä asioita, jotka putkahtivat mieleen heti syntymäpäivien jälkeen. Kommenttikenttään saa heittää lisäideoita ilmaan, koska uskon niin monen ihmisen kamppailevan tämän asian kanssa – jollei nyt, niin tulevaisuudessa.



kotoin_2584.jpg



Ensimmäisenä listalla oli Brion leikkiuuni. Tämä ei ole merkkisidonnainen juttu, koska taapero varmasti hyväksyy myös muunlaiset uunit. Meillä äiti sai vielä vaikutti asiaan, eikä halunnut herkästi hajoavaa muovista härpäkettä noin pienelle. Uskon tämän simppelin mallin toimivan paremmin. Nyt auotaan luukkua, otetaan astioita ulos ja laitetaan takaisin. Sitten pam ja luukku meni kiinni. Ehkä pian jo kokataan.



kotoin_2560.jpg



Nyt myös saimme useamman setin dubloja. Nopeasti 1-vuotiaskin ymmärsi yskän ja kovasti yrittää pienillä käsillä saada palikoita kasaan. Meillä lempilegoja ovat tällä hetkellä: dublotyttö, leijona ja muut eläinhahmot. Mutta jottei äidin hermot aivan totaalisesti palaisi, niin myös mukava lahja on erilaiset säilytyslaatikot. Tässä kohtaa alkaa jo pienet leluarmeijat hyökkäämään olohuoneen ja lastenhuoneen lattialle. Joskus keittiökin on legopalikoiden valloittamana. Tähän ensiapuna toimii kivat laatikot, jotka voi esimerkiksi pinota päällekkäin illalla leikkien loputtua. Itsellä ainakin on heti mukavampaa, kun taaperon nukahdettua kaikki lelut ovat nätisti omilla paikoillaan.



kotoin_2559.jpg



Nyt kun vuoden ajan olemme pyörittäneet vaipparumbaa, niin mielessä pyörii jo kuivaksi opettelu, joten sitä varten tarvitaan melko tärkeä kapine, potta. Me saimme ihanan siilipotan, joka on varmasti pienen mieleen kun alamme tosissamme tuota asiaa treenaamaan. Vanhemmista on varmasti mukava saada myös näitä lapsiarjen hyödykkeitä, eikä ainoastaan kaapit täyteen leluja.



kotoin_2590.jpg



Entäs voisiko ruokailuun tämän ikäiselle keksiä jotakin hauskoja lahjoja? No kyllä voi! Me saimme taikamukin, josta on mukava harjoitella juomista ennen kuin siirrytään oikeaan mukiin, koska nokkamuki on tässä kohtaa jo niin out! Me olemme myös sormiruokailleet 6kk iästä saakka, joten hihallinen ruokalappu olisi siinä erittäin kätevä. (Tämän idean keksin vasta syntymäpäivien jälkeen, joten täytyy varmaan äidin joku kerta kotiuttaa tämä kaupasta) Varsinkin puuroja ja keittoja syödessä on hihat litimärät, vaikka kuinka käärittäisiin niitä ylös. Jos lapselle ei ole aiemmin hankittu astiastoja, niin sellaiset ovat usein toivottuja ja hyödyllisiä. Meillä niitä löytyi jo kaksin kappalein, joten tämän me skippasimme toivelistaltamme. Lahjaksi sopii myös ruokailuvälineet, silikoniset ruokailualustat (pitävät lautaset paikoillaan) ja mehujäämuotit kutiavia ikeniä varten.



kotoin_2585.jpg



Meillä opittiin juuri synttärien alla kävelemään, joten tämä seuraava toive tuli mieleeni vasta syntymäpäivien jälkeen: Stonz- tossut + linerzit. Nämä ovat siis tossut, jotka korvaavat kengät kävelemään oppivalla. Pienten on hankala kävellä kovavartisten kenkien kanssa lumihangessa tai saati leikkiä ja liikkua sujuvasti. Nämä sopivat siis ympäri vuoden ohuen fleecevuoren ansiosta. Talvipakkasten varalle ovat linerzit, jotka ovat siis paksummat vuoret juuri talvikäyttöä varten. Myös kantaessa nuo tossut ovat oivalliset, koska myös tässä hommassa kengät tuppaavat olemaan hieman hankalat. Ja onhan lapsi kivempi laittaa rattaisiin päiväunille, kun ei tarvitse kenkiä laittaa jalkaan lämpöä tuomaan.



kotoin_2593.jpg



Myös puiset palikkasetit ja palapelit miellyttävät taaperoa varmasti. Niiden avulla on mukava opetella uusia taitoja. Myös kannattaa olla rohkea ja rikkoa rajoja - ikärajat on tehty rikottaviksi. Brion uunissa taisi olla suositus 3-vuotta ja dubloissakin taitaa suurin osa olla 2-vuoden ikärajalla. Muutamia 1,5-vuotiaiden settejäkin löytyy. Viime kädessä kuitenkin vanhempi päättää mitä antaa leikittäväksi ja onko se sovelias. Minua ei ainakaan haittaa, jos joku ostaa leluja / tarvikkeita tulevaisuutta varten. Kuten esimerkiksi isommille vaatteille on varmasti aina käyttöä. Meillä vain sekin homma on hoidettu aika pitkälle ja varastossa on isoja vaatteita vinot pinot, ettei vaatepula vain pääse yllättämään.



kotoin_2605.jpg



Laittakaa siis ihmeessä kommenttikenttä laulamaan, jos tulee mieleen jotain kivoja ideoita. Näistähän voisi itsekin sitten nappailla vinkkejä joulua varten! 

Tunnisteet: , ,