DIY / MUSTIKKASORMI MAALAA

Mimmin ollessa vasta muutaman kuukauden ikäinen, haaveilin maalaamisesta hänen kanssaan. Aikaa meni ja hän olisi ollut siihen valmis, mutta se vaan jotenkin jäi. Nyt vihdoin saimme aikaiseksi, kun vaari keräsi mustikoita ämpärillisen. Raaskimme pienen määrän käyttää niistä maalauspuuhiin. Mimmin kummikin auttoi asiaa tuomalla meille isoja papereita, mutta myös antamalla meille inspiraatiota oman bloginsa kautta! Sunnuntaina vihdoin lämpölukema oli sen verran, että uskalsimme lähteä maalauspuuhiin vain vaippa hänen yllään. Tähän puuhaan en missään nimessä suosittele, että lapsella olisi vaatteet päällä. 



kotoin_2223.jpg



Kulhon ilmestyessä paperin päälle, ei meidän tyttö kauaa aikaillut. Sormet mustikanmehussa, hennot otteet sivelivät paperia, kunnes kulho meni nurin ja jaloilla annettiin vauhtia maalille. Pylly liukui paperilla ja sormet piirsivät. Yhtäkkiä hän huomasi nurmikon, hiekkalaatikon reunan ja monet muut meidän pihamme ihanuudet. Hän oli kaiken värin levittänyt, kävellyt yli, liukunut pyllyllä vauhdikkaasti, joten hän päätti jatkaa matkaa. Tullut äitiinsä. Äkkiä työn kimppuun ja nopeasti valmiiksi. Turha jahkailu ei taida kuulua kummankaan vahvuuksiin?



kotoin_2222.jpg



kotoin_2224.jpg



kotoin_2226.jpg



kotoin_2234.jpg



kotoin_2230.jpg



kotoin_2235.jpg



Mustikan väri oli erittäin kaunis valkoisella paperilla. Ihastutti ja hämmästytti. Vaatteissa tuo marja väreineen ei aiheuta samoja fiiliksiä. Nyt mietin, että jalostaisiko tuota maalausta jotenkin, vai laittaisiko vaan sellaisenaan esille? Ihana tuo on, eikä sitä ainakaan pois heitetä. Lumin kummi oli askarrellut meille onnittelu- ja kutsukortin tuosta. Meillä ei ole korteille tällä hetkellä tarvetta, mutta jotain muuta tuosta voisi keksiä? Olisiko kellään heittää ideaa ilmaan?



kotoin_2249.jpg



kotoin_2245.jpg



Ihana kesäpäivän viettotapa yhdessä vauvan tai miksei hieman isommankin kanssa. Talvella vaatii vain kylpyhuoneen, jossa tilaa maalauspuuhiin. Mansikoita olisin ehdottomasti halunnut mukaan maalausväriksi, mutta kaikki jääkaapissa olleet yksilöt katosivat kakun mukana muille maille. Silti maalaus on täydellinen juuri tuollaisena.

Tunnisteet: