KOTIELÄINPIHA OLGAN FARMI IHASTUTTAA

Tiedättekö kuinka onnelliseksi ihminen voi tulla ystävien kanssa vietetystä kesäpäivästä ihastuttavassa miljöössä? Onnistuneisiin hetkiin vaikuttaa eniten seura, mutta myös missä sen ajan on viettänyt. Meidän nurkilla Iitissä on aivan valloittava maalaismaiseman ytimessä sijaitseva kotieläinpiha. Kyseessä on Olga ja Tuukka Temosen Kotieläinpiha Olgan farmi. Meiltä on tuonne matkaa vain hieman alle 30 kilometriä. 



kotoin_1963.jpg



Täältä voi löytää sitä aitoa maalaisromantiikka, joka on hieman muuttanut käsitystään sisustuksen parissa. Itselle maalaisromantiikka on aidossa maalaismaisemassa sijaitseva miljöö, joka on saatu aikaan aivan kuin vahingon kautta, eikä sisustuslehtien uutuuksia metsästäen. Rento piha ja ilmapiiri loivat valloittavan kokonaisuuden Olgan farmin kahvilassa, johon oli napattu eri vuosikymmenten kalusteita ja tavaroita. Olisin voinut nauttia kahvilan tunnelmasta kauemminkin, mutta meidän pienet matkaseuralaiset määrittävät vierailun keston hieman yli kahden tunnin mittaiseksi. Tuossa ajassa kerkesi paljon, mutta silti jäin kaipaamaan tuota tunnelmaa ja maisemaa.



kotoin_1976.jpg



Kahvilasta sai tietenkin itse Olgan valmistamia herkkuja: vohveleita haluamillaan lisukkeilla, porkkanakakkua ja monia muita makeanhimon sammuttajia. Hinnat olivat mielestäni erittäin kohdillaan, joka on varmasti huomioitu kohderyhmää silmälläpitäen.



kotoin_2048.jpg



Tunnelma portilta alkaen oli lämmin ja vastaanottavainen, mutta viimeistään kahvila antoi tämän vaikutelman. Pihalla voi myös nauttia näitä herkkuja, kuten me teimme. Pieniä silmällä pitäen oli ainakin yksi syöttötuoli, mutta me pärjäsimme oikein hyvin rattaissa eväitä nauttien.



kotoin_2059.jpg



kotoin_2057.jpg



kotoin_2058.jpg



Kahvilasta oli myös mahdollista ostaa esimerkiksi tuliaisia kotiinviemisiksi tai jos Olgan leipomukset sulattivat sydämen, niin hänen ohjeetkin oli mahdollista ostaa kirjan muodossa.



kotoin_2053.jpg



Entäs se ehkä tärkein, eli ne eläimet? Niitä ihan oikeasti näki, eikä joutunut tihrustamaan silmillään kaukaisuuteen. Lampaat saivat pienen tytön nauramaan kun kostea kieli lipaisi sormea. Meidän vajaa 1-vuotiaskin selvästi nautti ja oli kiinnostunut kaikesta ympärillä olevasta. Lehmiä, kilejä, alpakoita, hevosia, poneja ja monta muuta tuttua ja vähemmän tuttua tuttavuutta tuli tänään meitä vastaan.



kotoin_1978.jpg



Farmilla oli mielestäni panostettu yksityiskohtiin: vessoja löytyi useampi pihapiiristä, mutta myös lastenhoitohuone tuli tutuksi. Pienen lapsen äitinä miettii, löytyykö rauhaisa paikka syöttämiseen tai miten vaippojen vaihtaminen sujuu mutkattomammin. Farmilla sai huokaista helpotuksesta ja hoitaa rutiinit rauhassa. Lapsille oli tehty leikkipaikka, jossa meidän hurjapääkin KIIPEILI innoissaan. Huh, ihan hirvittää, että miten tuosta on kasvanut jo niin iso tyttö! 



kotoin_2032.jpg



kotoin_1982.jpg



Eläimet olivat selkeästi tottuneet ihmisiin ja niistä on pidetty erittäin hyvää huolta. Lempeitä yksilöitä toisensa perään. Pupuja pääsi aitauksen sisään katsomaan sekä poni, aasi ja koira vierailivat farmin alueella ihmisten kanssa sulassa sovussa.



kotoin_2029.jpg



Lippu farmille maksoi 6€, mutta perhelippu taisi olla 20€ ( 2 aikuista + lapset), joten hinnatkaan eivät kirpaise isoltakaan perheeltä. Lippu oli pieni farmin tarra, joka päätyi meidän vauvakirjaan kuvittamaan ihanan kesäpäivän tarinaa.



kotoin_2025.jpg



kotoin_2021.jpg



Maalaismiljöössä riitti katseltavaa ja ihasteltavaa aina traktoreista saakka. Olgan tyttö ohjasi ponikyyditystä, joten myös pieni ratsastuslenkki oli mahdollista toteuttaa.



kotoin_2018.jpg



kotoin_2004.jpg



Uskon, että tästä paikasta nauttii niin vauvat kuin vaaritkin. Ei tarvitse olla lapsiperhe, jotta tuonne uskaltaa mennä. Itse voisin lähteä pelkän kahvittelun merkeissäkin nauttimaan kesäpäivästä ja maisemista. Tuntui, että sain talvea varten talteen monta ihanaa kesämuistoa, joista saa voimaa ja energiaa pimeitä aikoja varten. Noita vohveleita muistellaan vielä pitkään. Taidamme hilpaista vielä tämän kesän aikana uudelleen tuonne ihmemaahan.



 kotoin_1970.jpg



kotoin_1998.jpg



Meidän kesäloma on pitänyt blogin hiljaisena, mutta varmasti ymmärrätte. Kesä vie mennessään varsinkin silloin, kun koko perhe on yhdessä. Menojalka on vipattanut niin paljon, että kotona ei ehdi kuin kääntyä, mutta tästä paikasta minun oli pakko päästä kirjoittamaan heti teille. Poiketkaa ihmeessä, jos liikutte esimerkiksi Lahden tai Kouvolan suunnalla. Varmasti tämän kesän lapsiperheen ykköspaikka on Kotieläinpiha Olgan farmi - rentoa ja tunnelmallista.

Tunnisteet: ,