Keittiön miniremontti

Kaipasimme avaruutta ja tilaa meidän 2 metriä pitkälle ruokapöydälle. Heti muutosta lähtien päässä muhi ajatus keittiösaarekkeen purkamisesta. 1,5 vuoden sulattelun jälkeen mies ryhtyi toimeen. Yhtenä myöhäisenä iltana oli 5 minuutissa räjäytetty koko saareke irti. Viimeistelyyn kuluikin sitten hieman enemmän aikaa kuin 5 minuuttia! ;> Vuosien ja edellisten asukkaiden aikana oli seinän ja saarekkeen väliin pudonnut vaikka minkälaista valokuvaa ja postikorttia. 



Ensimmäisenä julkaisen teille pienen muistutuksen tuosta alkuperäisestä tilanteesta, jossa saareke jakaa keittiön ja olohuoneen. Ruokapöytä on melko ahtaasti pituutensa puolesta.



IMG_7907.jpg



Nyt koko talo tuntui suurentuvan silmissä, kun saareke on poissa. Ruokapöytä mahtuu olemaan tilassa avarasti, eikä kenenkään ruokailijan tarvitse ahtautua omalle paikalleen. Tämä on kätevää isompia juhlia silmällä pitäen.



kaksion_9458.jpg



Hyllyllä näkyy viime aikaiset löytöni: kasa erilaisia peltipurkkeja. Muutama Marimekon Muija-purkki (puoli ilmaiseksi kirpparilta), marianne-purkit, ja mustavalkoinen raitapurkki. Monet hyllylle mahtumattomat purkit odottavat vielä paikkaansa. Voi kun löytäisin kirpparilta niille sopivan hyllyn! Kyllä löydöt ansaitsevat arvoisensa paikan.



kaksion_9463.jpg



Tässä kuvassa näkee kuinka avaraa keittiössä on tällä hetkellä. Näkymä avautuu nyt kunnolla olohuoneeseen. Omaa silmää ei tällä hetkellä häiritse, vaikka lattiamateriaali vaihtuu kesken kaiken, kun mies sai sen siististi toteutettua. On tapahtunut niin paljon parannuksia näissä kahdessa tilassa, joten tuo ei haittaa silmääni ollenkaan - ainakaan nyt! ;>



kaksion_9474.jpg



Nyt Lokki-valaisinkin sai arvoisensa paikan, eli keskeltä pöytää. Onneksi edelliseen tilanteeseen ei tarvitse palata, vaan saa nauttia tästä nykytilanteesta. Tästä näkee myös hyvin miten talomme jakautuu. Taakse oikealle jää kylpytilat, edessä näkyy eteisen ovi, vasemmalle jää makuuhuoneet sekä wc. Olohuone näkyykin kuvassa oikealla. Nyt talon keskipiste on avoin joka suuntaan.



kaksion_9475.jpg



Marimekon Räsymatto vahakangas tuo sopivan väriruiskeen keittiöön, jolloin kesä tuntuu entistä todellisemmalta vuodenajalta myös sisätiloissa. 



kaksion_9464.jpg



Nyt mahdutaan isolla porukalla syömään meidänkin keittiössä, mutta enää puuttuu vain ne syöjät ja ruuanlaittaja - heh!

Tunnisteet: , , , ,