Katonmaalaus valkoiseksi = check!

Heräsin horroksestani, otin kameran käteen ja lopulta istahdin tähän koneen ääreen. Maha työntää koneen jo melkein käsien ulottumattomiin, mutta vielä sormet ylettyvät näppäimille. Kotona on myllätty, remontoitu, tehty kirpputorilöytöjä sekä siivottu kaappeja ja nurkkia. Vihdoin saan teille kerrottua meidän katon maalausprojektista. 



Luulin, että maalauksen aloittamiseen menisi kauemmin, mutta miehellä iski maalausinto melko nopeasti seinäpintojen maalaamisen jälkeen. Vain minä olen tämän tuotoksen esittelyssä hidas.



Katto siis pestiin siihen tarkoitetulla aineella (olohuoneen, keittiön ja eteisen kattopinnat). Pintaa hiottiin vain niiltä osin, joissa törrötti tikkuja tai lakkapinta hilseili. Maalaus vei eniten aikaa ja voimia. Jatkovarrella maalaaminen säästi edes hieman niskoja, mutta ei tuota projektia olisi voinut helpoksi sanoa. Kolmas maalikerros teki pinnasta tarpeeksi peittävän, jolloin katto sai hohtavan valkoisen pinnan.



kaksion_9424.jpg



Nyt on saatu myös jalka- ja kattolistat paikoilleen, sekä netin syövereistä löytyi sopiva kisko kattoon. Nyt pitäisi ainoastaan etsiä edulliset ja kauniit valaisimet siihen. Tuo yhtälö vaan tuntuu melkeinpä mahdottomalta tai sitten esteettiset vaatimukset ovat tällä hetkellä liian korkealla. 



kaksion_9419.jpg



Olen nyt erittäin tyytyväinen tähän valkoiseen yleisilmeeseen. Lattiaa ei tässä kohtaa vaihdettu yhtä vaaleaksi kuin muissa huoneissa, mutta yleisilme on silti erittäin valkea. Nyt vaan pitäisi osata päättää mihin taulut sijoittaisi, vaikka kivat ne noinkin on, rennosti seinään nojaillen. Nyt iso kartta taustaseinälläkin pääsisi paremmin oikeuksiinsa, mutta näillä päätöksillä ei taida olla kiire. Välillä on ihan kiva vaan ihailla valkeutta ja selkeää yleisilmettä. 



kaksion_9425.jpg



Itse kaipaan kyllä hieman väriä ja mielenkiintoa tekstiilien tai taulujen muodossa, joten tuskinpa seinät noin tyhjiksi jäävät. Pitäisikö kartta laittaa taustaseinälle takaisin vai kehitellä kollaasia taulujen muodossa? 



kaksion_9416.jpg



Lopuksi vielä kuvaa lähtökohdasta, joka oli erittäin sekava. Tapetti oli ensimmäinen asia, joka tässä häiritsi eniten. Minun tyyliini se ei vaan sopinut. Tykkään kuoseista tekstiileissä, joten ne riitelivät tapetin kanssa. Kartta toi hieman ensiapua tilanteeseen, mutta lopullinen ratkaisu se ei ollut. Nyt voi vaan huokaista kuinka kivan muutoksen mieheni sai aikaan - raikkaan ja selkeän. Nyt voi taas hetken aikaa olla tyytyväinen! ;>



kaksion_9189.jpg



rv. 29 + 2

Tunnisteet: , , ,