Kaksplus.fi

28.1.2013

Astianpesukoneen uusi ilme.

Kauaa en jaksanut salailla tätä meidän tuunauskohdettamme. Kerroin siis edellisessä postauksessani, että olemme päättäneet kaivaa taas liitutaulumaalipurkit esiin kaapinperältä ja tuunata jonkin kohteen kodissamme. Nyt oli pakko kuvata kohde, ja näyttää mitä olemme saaneet viikonloppuna aikaiseksi. 

Maalasimme siis meidän astianpesukoneen.
Laite oli vanha ja muutamalla kympillä ostettu, joten riskiltä tämä projekti ei tuntunut. Mielestäni onnistuimme kuitenkin hienosti ja maalattu pintaa näyttää mahtavalta. Mattainen pinta toimii keittiössä viestitauluna. Maali ei pilaa magneettista pintaa vaan nekin pysyvät vielä pesukoneessa kiinni. Mitä mieltä sinä olet tästä tuunauksesta?


1. Hio pinta kunnolla joka puolelta. Pesukoneen pinnasta näkee helposti mistä kohtaa on jo hionut. Karhennus siis riittää.

2. Maalaa ensimmäinen kerros vaakasuoraan. Anna kuivua ainakin yön yli. (Purkissa lukee vuorokausi,mutta kuka nyt niin kauan jaksaa odottaa!)

3. Maalaa toinen kerros pystysuoraan, koska tämä suunta jää näkyviin. Anna kuivua vuorokausi. 

4. Jätä viesti

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin minustakin! Vanhan koneenkin saa näyttämään kivalta:>

   Poista
 2. Enpä tiedä, keittiö on muuten jo vanhannäköinen, tiskipöytä ja seinälaatat aika jäätävät. Lattia on kyllä hieno.. uutta keittiöö vaan huutais, vaikka toimii varmaan noinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minulle kelpaa kyllä oikein hyvin. Kun ei pysty muuta tekemään keittiölle kun tosiaan vuokralla asutaan.

   Poista
 3. Vinkki keittiöön: voisitteko maalata kaapinovien puuosat valkoisella ja vaihtaa vetimet modernimpiin (esim ikea, ei maksa mitään)?
  Seinälaatoissa en itse näy kyllä mitään "jäätävää", mutta niitäkin saa helposti raikastettua "kaakelitussilla".

  Erikoinen idea. Ei ehkä omaan makuun, mutta olen kyllä sitä mieltä että kaikkea kannattaa kokeilla, varsinkin kun lopputulos on joka tapauksessa vanhaa parempi. Hulluja ideoita vaan kehiin! Himmaillaan sitten omistusasunnon kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä,mutta eivät ole meillä tarpeeseen. Meillä ei ole tietoa asummeko tässä asunnossa 2 kuukautta vai vuoden? Joten ei ole mitää järkeä laittaa omia rahoja kiinni vuokra-asuntoon. Ennemmin sitten remontoin perusteellisesti keittiön omistusasunnossa.
   Itse myös ihmettelin tuota kaakelien jäätävyyttä,koska ainakaan omaan silmään ne eivät ole häiritsevät. Minkälaisia moderneja vetimiä tarkoitat,kun nuo nykyiset ovat vuoden vanhat?

   Ideana oli vain esitellä tuunaus, eikä remontoida keittiötä:>

   Alaa opiskelevana (ja kohta toivottavasti valmistuvana) tiedän kyllä millä tuonkin keittiön saisi päivitettyä,mutta ei siihen intressejä löydy!

   Poista
 4. Hah! Mielestäni hyvä idea tuunata vanhaa, ja saada keittiöön pienellä vaivalla uutta piristystä. Se onkin aina haastavaa miettiä miten uudistaisi vuokra-asuntoa ilman hirvittäviä kuluja ja kohtalaisen pienellä vaivalla. Tykkään itse tälläisistä vähän erikoisemmista ideoista, joissa on käytetty mielikuvitusta, eikä tyydytty siihen kaikkein tavanomaisimpaan ratkaisuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokralla asuminen ei ole aina helppoa, koska haaveilee mahdottomuuksista, joita ei pysty vuokralaisena toteuttamaankaan. Enkä omia rahojani tahtoisikaan laittaa kiinni. Harvoin firmatkaan haluavat. Tämäkin asunto remontoitiin melko hyvin, mutta jotain omaa silmää häiritseviä tekijöitä aina löytyy. Nykyään ehkä lähinnä pohjaratkaisujen muodossa.

   Pitäisköhän julkaista enemmän kylpyhuoneesta kuvia! Saisimme keskustelua aikaan ja ehkä laatoittajaa ehdotettaisiin! Sehän vasta kamala onkin,mutta tyytyväinen siihenkin käytännöllisyydellään.

   Olisipa oma talo, jota remontoida oman mielen mukaan. Harmikseni opiskelijalla ei vain ole semmoisia tuloja, jolla taloja osteltaisiin ;>

   Kiitos Riika kommentista!

   Poista
 5. Halpa ja hyvä sisustusidea keittiöön, tykkään!!! Just mun makuun. Ja jos kaikki olis kodissa jo täydellistä, niin kuka näitä hyviä ideoita silloin keksisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi oot niin oikeassa! Meidän luovuus kuolisi,jos kaikki olisi jo aivan valmista.

   Poista

Kommentit ovat tervetulleita. :>